top of page

Focus op:

 

Veerkracht-Stress-Burnout

Ervaar je chronisch lage energie? Voel je je continu moe, prikkelbaar, angstig of lijkt je brein in een 'mist' te hangen? 

Heb je het gevoel dat je mentale, emotionele, fysieke of relationele batterij helemaal in het rood staat?

Ben je thuis omwille van aanhoudende overspanning, burnout of bore out?

Ik begeleid je naar het opnieuw vinden van energie en draagkracht, en het vinden van een evenwicht tussen rust en activering.  Elk traject is zeer persoonlijk, zorgzaam en in een veilige context. 

Het verloop en de duur van jouw traject is dan ook afhankelijk van jouw specifieke situatie, de fase waarin je je bevindt, de contextfactoren die een invloed spelen etc. 

Preventieve coaching ikv stress en burnout:

We onderzoeken je stressoren en de effecten die ze hebben op je welbevinden, zoeken tools naar een evenwicht tussen inspanning en ontspanning, leren je grenzen aanvoelen en aangeven, gaan op zoek naar gezonde energiegevers, en hoe je die kan inbouwen en onderhouden etc.

Acute herstelbegeleiding

Die eerste fase waarin je je helemaal uitgeput voelt, maar vaak nog helemaal in stressmodus zit, en koste wat het kost zo snel mogelijk weer vooruit wil, richt zich op vertragen, op verstillen, op ontprikkelen en op je systeem tot rust laten komen.  

We gaan samen na wat jij nodig hebt om te kunnen loslaten, om rust te kunnen vinden, en om van de 'moetens' (uit je omgeving en uit je hoofd) af te komen. 

Wanneer de energie zich na deze fase weer opbouwt, gaan we de balans tussen rust en activering opzoeken, en wordt daarnaast gewerkt aan achter- en onderliggende factoren en belemmerende patronen in context, denken, ervaringen, overtuigingen, ... die je systeem naar burn-/boreout hebben geleid.

 

Een gezonde balans vinden in je fysiek, mentaal, emotioneel en relationeel welzijn is het doel van de coaching. Ik help je ook in (opnieuw) je eigen weg te kiezen, professioneel en persoonlijk. Thema's als perfectionisme, grenzen voelen en aangeven, waarden & drijfveren, zelfbeeld, zingeving, talenten, groei, ... kunnen aan bod komen. 

 

Het traject van re-integratie naar de werkvloer maakt ook deel uit van het proces. En uiteraard krijgt ook terugvalpreventie aandacht. 

Je kan hier nagaan of je tegen een burnout dreigt aan te lopen. Let wel, dit is geen diagnose-instrument, maar helpt je om een inschatting te maken van je situatie. 

- Je wil inzicht krijgen in gedachten en patronen?

Je wil connectie met je waarden en drijfveren? 

- Je twijfelt aan jezelf ? 

- Je leer-/leef-/werkomgeving zit niet lekker? 

- Je vindt de tijd rijp voor een nieuwe uitdaging?

- Je energiepeil zit lager dan goed voor je is? 

- Je hebt het gevoel doelloos rond te dobberen? 

- Je hebt zingevingsvragen? 

- Je bent moe, prikkelbaar of emotioneel?

- Je herkent stress- of burnoutsignalen? 

- Je wil na een burnout nieuwe perspectieven? 

- Je wil dat er eindelijk wat verandert in je leven?

- Je hebt lichamelijk last zonder medische oorzaak?

bottom of page